ublažavanje posljedica

eTV/FOTO: HITNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Prošao prijedlog privremenog financiranja za prva 3 mjeseca 2017.

Objavljeno: 30.12.2016. 18:29

Zadnja izmjena: 30.12.2016. 19:35

Na večerašnjoj hitno sazvanoj 31. sjednici Gradskog vijeća Varaždina prihvaćena je odluka o privremenom financiranju Grada Varaždina za prva tri mjeseca 2017. godine.

Od 21 prisutnog vijećnika za tu je odluku glasalo njih 13, što je bilo i više nego dovoljno da se ova odluka usvoji. To ujedno znači da Grad Varaždin neće dobiti vladinog povjerenika koji bi upravljao "hladnim pogonom" grada do lokalnih izbora. Novac s kojim će Grad raspolagati u prva tri mjeseca 2017. iznosi nešto malo manje od 47,5 milijuna kuna.

'Ova vlast je trula'

U raspravi koja je trajala 40-ak minuta nekoliko je vijećnika u svoje ili u ime svojih klubova iznijelo svoje stavove. Otilija Cvetko u ime kluba HDZ- odbila je prijedlog privremenog financiranja, jer ne vidi ni koji bi projekti stali u tom slučaju.

- Još nije ni raspisan natječaj za 6. osnovnu školu, kućansku rampu, energetsku obnovu vrtića, rotore - sve se to stalno stavlja u proračun, pa se makne rebalansom. Prestanite plašiti Varaždinke i Varaždince - isključiva odgovornost je na SDP-u i HDZ-u. - istaknula je Cvetko.

Još je oštriji u kritici gradske uprave bio vijećnik Marijan Cingula.

- Mi ne zavređujemo mandat do kraja i ova se odluka se ne smije podržati - vladajuće strukture su trule i pokvarene, njih treba promijeniti. - izjavio je između ostalog u svom emotivnom govoru.

'Definitivno krizna situacija'

S druge strane, MOST-ov Robert Podolnjak, unatoč svom jučerašnjem protivljenju proračunu, prihvatio je odluku o privremenom financiranju.

- Glasujem za ovu odluku, jer se tako ograničuje period rada povjerenika. Još uvijek moramo dovršiti postupak reforme Statuta, treba osnovati novi mjesni odbor, sve to treba u narednom periodu donositi Gradsko vijeće, do isteka redovitog mandata. - objasnio je svoj stav Podolnjak.

U izjavi za medije gradonačelnik Goran Habuš je otklonio mogućnost da bi se u naredna tri mjeseca pokušao ipak izglasati proračun.

- Financirat će se samo ono što je zakonska obaveza, nema dakle investicija. Jedino će biti odrađena rasvjeta u Wiesertovoj ulici i cikloturistička točka. Pripremit ćemo za idući tjedan presjek svih projekata koji neće biti odrađeni u sljedećoj godini zbog odluke o privremenom financiranju. Ovo je definitivno krizna situacija u gradu. - prokomentirao je sadašnju situaciju gradonačelnik Habuš. Njegovu izjavu možete pogledati u našem eTV prilogu.

 

Komentari