varaždinska županija

Javni poziv studentima za sufinanciranje troškova prijevoza

Objavljeno: 18.10.2022. 12:14

Zadnja izmjena: 18.10.2022. 12:16

Danas je objavljen Javni poziv redovitim studentima s prebivalištem na području Županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2022./23.

Javni poziv će biti otvoren do 20. studenoga 2022. godine, a prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo poštom s naznakom za „prijevoz studenata“ na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin.

Pravo na prijavu ostvaruju redoviti studenti s preddiplomskog sveučilišnog, stručnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog, diplomskog sveučilišnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da imaju prebivalište na području Županije najmanje 12 mjeseci u trenutku predaje prijave za ostvarivanje prava na sufinancirani prijevoz, a da je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta studiranja veća od 5 kilometara. 

Željeznički prijevoz

U odnosu na prošlu akademsku godinu, novost je da redoviti studenti koji koriste željeznički prijevoz ostvaruju neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području RH. Sukladno Zaključku Vlade RH o prihvaćanju Pilot-projekta povoljnijega javnog željezničkog prijevoza studenata, jedinstvena cijena mjesečne karte iznosi 75 kuna, pri čemu studenti plaćaju 50 kuna za mjesečnu kartu, a razliku snosi Varaždinska županija.

Autobusni prijevoz

Što se tiče autobusnog prijevoza, promjena nema. Studenti koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije te oni koji imaju prebivalište na području Općine Breznica i Breznički Hum, a studiraju u Gradu Zagrebu, ostvaruju pravo na dodjelu pokaznih mjesečnih karata za autobusni prijevoz. 

Studenti koji studiraju u Gradu Zagrebu, odnosno u ostalim mjestima na području Hrvatske pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu 4 vozne karte mjesečno za sredstva javnog autobusnog linijskog prijevoza. Konačno, studenti koji studiraju u inozemstvu ostvaruju pravo na 100 kuna mjesečno za razdoblje od studenog do lipnja tekuće akademske godine.

Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz dostavljaju samo potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu, a svi ostali čitko ispunjeni obrazac prijave, potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu i presliku osobne iskaznice. Oni koji studiraju u inozemstvu, osim navedenog, dostavljaju i presliku kartice žiro računa.

Javni poziv objavljen je na stranicama Varaždinske županije na linku.

Komentari