u organizaciji savjeta mladih

JEDAN DAN KAO (GRADO)NAČELNIK Srednjoškolci se na radionici upoznali s poslovima gradonačelnika i načelnika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.11.2018. 10:42

Zadnja izmjena: 15.11.2018. 10:43

Savjet mladih Varaždinske županije, povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca i studenta, danas je organizirao edukativnu radionicu ''Jedan dan kao (grado)načelnik“ za učenike srednjih škola.

Prema riječima predsjednika Savjeta mladih Lovra Lukavečkog učenike će se najprije upoznati s djelokrugom i funkcijama jedinice lokalne samouprave. Nakon toga će načelnici i gradonačelnici predstaviti neke projekte iz svojeg grada ili općine, a na kraju će učenici biti podijeljeni u grupe te osmisliti jedan projekt za svoj grad/općinu. U tome će im pomagati gradonačenik Novog Marofa Siniša Jenkač, dogradnačelnik Lepoglave Hrvoje Kovač i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša. 

U ime Varaždinske županije prisutne na radionici pozdravila je i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja je rekla kako je ovaj Savjet mladih krenuo vrlo aktivno te napomenula kako je posebno veseli što se na ovoj radionici okupio veliki broj učenika.

- Danas mladi gledaju s negativnom predznakom na bavljenje javnim poslom tako da me veseli da mladi žele znati što to znači baviti se javnim poslom i javnim politikama jer na kraju politika odlučuje o svemu - rekla je posebna savjetnica. 

 

 

Komentari