odluka na stolu

Jedno od najmanjih naselja u županiji dobiva poduzetničku zonu, a interes već vlada u zemlji i inozemstvu

Konkretno, riječ je o Apatiji koja je u sastavu Grada Ludbrega, a prijedlog Odluke naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća .

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.10.2021. 09:29

Zadnja izmjena: 28.10.2021. 09:36

Foto: Ilustracija

U jednom od najmanjih naselja u Varaždinskoj županiji trebala bi se izgraditi Poduzetnička zona. Konkretno, riječ je o Apatiji koja je u sastavu Grada Ludbrega, a prijedlog Odluke naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća .

Apatija po zadnjem popisu stanovništva ima 287 stanovnika i 89 kućanstava, a ukoliko se prihvati prijedlog, sada će dobiti novu Poduzetničku zonu ukupne površine od 30,45 h koja se planira kao proizvodno - prerađivačka zona odnosno zona u kojoj pretežiti broj korisnika obavlja proizvodno - prerađivačke aktivnosti.

Grad Ludbreg će vlastitim sredstvima opremiti zonu potrebnom komunalnom infrastrukturom i javnom rasvjetom, dok će ostalu komunalnu infrastrukturu izgradniti nadležni distributeri. 

Prema informacijama iz Grada Ludbrega, dosadašnji interes za ulaganje i izgradnju objekata u Poduzetničkj zoni iskazali su lokalni i inozemni investitori , dok će Grad javnim pozivom pozvati i ostale sudionike za sudjelovanje na projektu.

Trgovački centri

Također, Grad Ludbreg raspisuje dva javna natječaja za prodaju zemljišta za izgradnju trgovačkih centara bez ugositeljskih sadržaja na dvije lokacije. Jedna lokacija je u Ulici Rudolfa Fizira u Ludbregu - zapadno od objekta Spar, dok je druga lokacija u ulici kardinala Franje Kuharića.

EU projekti

Zadnja točka na dnevnom redu je Prijedlog odluke o okvirnom kreditu Grada Ludbrega u iznosu od 6 milijuna kuna, a u službenim dokumentima stoji sljedeće objašnjenje: - Grad Ludbreg je tijekom 2021. godine realizirao značajan broj europskih projekata, a iste je pored europskih sredstava financirao i vlastitim sredsvima. Tijekom 2022.godine u planu je nastavak investicija, a okvirni kredit će biti od velike pomoći likvidnosti proračuna - stoji u obrazloženju.

Komentari