Javni poziv

JEFTINIJA STRUJA Varaždinska županija sufinacira 50 posto troškova prijave za sunčane elektrane

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je sufinanciranje ugradnje sunčanih elektrana na obiteljskim kućama te se u cijelu priču uključila i Varaždinska županija koja želi pomoći građanima da se prijave na natječaj.
Objavljeno: 22.08.2019. 11:54

Zadnja izmjena: 22.08.2019. 12:40

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je sufinanciranje ugradnje sunčanih elektrana na obiteljskim kućama za zadnji kvartal 2019. godine, te se u cijelu priču uključila i Varaždinska županija koja želi pomoći građanima da se prijave na natječaj.

Povodom toga, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je župan Radimir Čačić govorio o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje troškova izrade glavnog projekta i prijavne dokumentacije za ugradnju foto-naponskih sustava za proizvodnju električne energije (sunčanih elektrana) na obiteljske kuće.

Istaknuo je kako se još uvijek ne zna točno kada će Fond za zaštitu okoliša objaviti poziv za sufinanciranje, no da želi da se građani pripreme i da pripreme svu dokumentaciju kako bi bili spremni za prijavu čim Fond objavi poziv

- Smatramo da je to dobro i pametno, i želimo našim građanima omogućiti da budu među onima koji će dobiti ta sredstva, da budu spremni kada Fond objavi poziv. Grad Varaždin je to pokrenuo i oni financiraju sto posto. S obzirom na to da se kod nas radi o većem broju ljudi i s obzirom na naš budžet, mi ćemo ponuditi 50 posto, odnosno do 5 tisuća kuna. Nadamo se da će se uključit i preostali gradovi i općine i isto sufinancirati jedan dio kako bi i oni pomogli svojim građanima - rekao je župan.

Javni poziv biti će objavljen danas na stranicama županije. Tamo ćete imati link na obrazac u kojem će građani moći popuniti osnovne podatke koji su tamo zapisani, i to se formalno smatra početkom prijavnog procesa na ta potencialna bespovrtna sredstva. Prijave će se primati do 10. rujna.

Komentari