projekt od 200.000 kuna

Jenkač: Nakon gotovo 40 godina sada uređujemo i sportski park u Novom Marofu

Objavljeno: 29.04.2017. 10:35

Zadnja izmjena: 29.04.2017. 10:35

Nakon gotovo 40 godina, kako stoji u priopćenju Grada Novog Marofa, uređuje se sportski park u Novom Marofu gdje se nalazi nekoliko sportskih terena uključujući veliko nogometno igralište, zatim malonogometno asfaltirano te košarkaško igralište kao i igralište za djecu te nedavno uređeni Street workout park. Riječ je o kompletnoj izgradnji nove zaštitne ograde, nakon što se ukloni postojeća.

– Uređenjem nove ograde oko sportskog parka bit će puno lakše održavati i brinuti se za spomenute sportske terene – naglasio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, istaknuvši zadovoljstvo što se nakon mnogo godina krenulo u uređenje sportskog parka.

Uz izgradnju nove ograde proširit će se i košarkaško igralište dok će se između njega i nogometnog terena postaviti nova ograda.

– Budući da nogometni teren koristi veliki broj članova NK Novi Marof, a okolne terene članovi rukometnog kluba kao i mnogi rekreativci, namjera nam je da uredimo taj prostor da bude primjeren za korištenje. Također, tu je i dječje igralište koje koriste mnogi mališani te njihovi roditelji. Želimo da svi oni imaju uređene i sigurne sportske terene – pojasnio je Jenkač.

Projekt vrijedan 200 tisuća kuna

Za uređenje sportskog parka projekt je prijavljen na program Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Sam projekt vrijedan je 200 tisuća kuna i nakon objavljenog natječaja izabran je najpovoljniji izvođač tako da su radovi već krenuli.

Osim za najveći sportski park u Novom Marofu grad, ističu u gradskoj upravi - brine se i za druge sportske i rekreativne terene na području grada. Tako je nedavno na malonogometnom igralištu u Sudovcu osiguran poseban priključak za električnu energiju, a u suradnji Grada Novog Marofa i Sportskog društva Grana izgrađena nadstrešnicu kraj tamošnjeg sportskog malonogometnog igrališta u Grani.

Komentari