drugi ugovor ove godine

Jenkač s ministricom Žalac potpisao 600 tisuća kuna vrijedan ugovor o financiranju javne rasvjete u Marofu

Objavljeno: 28.09.2017. 17:37

Zadnja izmjena: 28.09.2017. 17:38

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac jučer su u Zagrebu potpisali ugovor o sufinanciranju  energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete dijela centra naselja Novi Marof.

Ministarstvo će tako sufinancirati do 600 tisuća kuna ovaj projekt čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 950 tisuća kuna. 

'Nadamo se istom i sljedeće godine'

Gradonačelnik Jenkač je istaknuo da je ovo drugi ugovor potpisan s Ministarstvom regionalnog razvoja ove godine, objašnjavajući da se radi o javnoj rasvjeti u dijelu Ulice kralja Tomislava, Zagorske ulice i šetnice uz potok Koroščak.

- Prvi smo ugovor potpisali početkom godine za iznos od 150.000 kuna za uređenje društvenih domova u Sudovcu i Gornjim Podrutama. To nije samo pomoć na rješavanju komunalne infrastrukture nego s druge strane i mali generator gospodarstvu. - rekao je Jenkač, koji je na svečanosti potpisivanja ugovora u ime svih nazočnih župana, gradonačelnika i načelnika općina zahvalio Ministarstvu na dodijeljenim sredstvima. Pritom je izrazio nadu da će Ministarstvo i iduće godine imati pripremljene programe, jer kod lokalne samouprave - kako je izavio - ne nedostaje projekata.

- Lokalna samouprava nema dovoljno vlastitih sredstava da financira sve što je pripremila i potrebna joj je potpora s državne razine. - zaključio je Jenkač.

Komentari