Jesenski upisni rok u srednje škole Varaždinske županije kreće 24. kolovoza

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 13.08.2015. 13:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Varaždinska županija

U srednjim školama u Varaždinskoj županiji drugi odnosno jesenski upisni rok započinje 24. kolovoza 2015 godine. U njemu će neka od preostalih mjesta u srednjim školama moći pronaći i upisati se samo oni učenici koji se u prvom ljetnom upisnom roku nisu nigdje upisali.

Jesenski upisni rok započinje 24. kolovoza 2015. godine kada počinje prijava obrazovnih programa za koje se učenici odluče, a još ima slobodnih mjesta. Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 25. kolovoza, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 26. i 27. kolovoza. Odabir obrazovnih programa zaključat će se u sustavu elektronskih upisa 31. kolovoza 2015. godine kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 3. rujna, a dostava upisnica u srednje škole 4. rujna 2015. godine. Nova školska godina započet će 7. rujna.

- Prema podacima koje imamo, učenici su uglavnom u prvom roku uspjeli se upisati u željene programe i ne očekujemo da će velik broj učenika se upisati u ovom upisnom roku. Više se radi o sporadičnim slučajevima kada se učenici iz nekog razloga nisu mogli upisati ili nisu imali pripremljenu svu dokumentaciju. Ipak, u drugom roku u školama su 204 slobodna mjesta od kojih je 129 slobodnih mjesta u školama kojima je osnivač Varaždinska županija, dok je ostalih 75 mjesta u školama drugih osnivača. Iznimno smo zadovoljni rezultatima upisa u prvom roku, očito je prepoznata kvaliteta naših škola, a zasigurno je pomogla i naša tradicionalna kampanja koju provodimo diljem županije „Odaberi svoju školu“. Dobar pokazatelj kvalitete je i podatak da od više od gotovo 2.100 upisanih učenika njih više od 10 posto dolazi iz drugih županija. U prvom upisnom roku u cijelosti su popunjena mjesta u Prvoj i Drugoj gimnaziji te u Medicinskoj školi, dok u svim ostalim školama ima pokoje mjesto, od jednog mjesta u Gospodarskoj školi do najviše 40 u programima Srednje strukovne škole – ističe zamjenik župana Alen Kišić.

Nakon provedenih upisa u prvom roku, od 129 mjesta gledano po školama, ostalo je slobodnih mjesta: 12 u Elektrostrojarskoj (4 za smjer zavarivač i 8 za smjer grafičar tiska), 12 u Glazbenoj školi, 1 mjesto u Gospodarskoj (smjer konobar), 11 u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi (rudarski tehničar, monter suhe gradnje te arhitektonski tehničar po 1, zidar i keramičar po 2 te geološki tehničar 4), 40 u Srednjoj strukovnoj školi (mesar, tehničar zaštite osoba i imovine, likovna umjetnost i dizajn do izbora zanimanja te drvodjeljski tehničar dizajner po 1, pekar 2, pomoćni stolar 3, pomoćni pekar i ličilac-soboslikar po 4, stolar te modelar obuće i kožne galanterije po 5, galanterist 6 i krojač 7), 12 u Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ Marčan (kuhar, pomoćni kuhar i slastičar te pomoćni vrtlar po 1 te cvjećar 9), 10 u Srednjoj školi Ivanec (ekonomist 1, strojobravar 2, stolar 3, opća gimnazija 4), 12 u Srednjoj školi Ludbreg (pekar 1, opća gimnazija 2, pomoćni kuhar i slastičar 4 i pomoćni vrtlar 5), 6 u Strojarskoj i prometnoj školi (4 vozač, 1 limar, 1 strojobravar), te 13 u Srednjoj školi Novi Marof (9 smjer opća gimnazija i 4 smjer ekonomist).

Od škola na području županije čiji osnivač nije Varaždinska županija ostalo je 75 slobodnih mjesta, i to: jedno mjesto u Prvoj privatnoj gimnaziji u Varaždinu, 7 u Srednjoj školi u Maruševcu s pravom javnosti, 12 u Centru za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec, 25 u Privatnoj varaždinskoj gimnaziji s pravom javnosti i 30 mjesta u Privatnoj srednjoj školi Varaždin s pravom javnosti.

Komentari