sjednica savjeta za sigurnost prometa

Jeste li znali da se u prosjeku svaki dan u našoj županiji dogode tri do četiri prometne nesreće?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.06.2022. 14:13

Zadnja izmjena: 22.06.2022. 14:17

Foto: ilustracija

U prvih pet mjeseci na području Varaždinske županije dogodilo se ukupno 525 prometnih nesreća, što je sedam posto porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, rečeno je na sjednici Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije.

Voditelj poslova Prometne policije PU varaždinske Danijel Posavec upoznao je članove Savjeta o stanju sigurnosti u prometu na području Varaždinske županije.

- U prvih pet mjeseci na području Varaždinske županije dogodilo se ukupno 525 prometnih nesreća, što je sedam posto porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ono što je pozitivno je činjenica da teških prometnih nesreća imamo manje. Ove godine imamo 23 teške prometne nesreće, a prošle godine u tom istom razdoblju bilo ih je 26. Imamo tri poginule osobe u prometnim nesrećama. Riječ je o dva pješaka i vozačica mopeda – nabrojao je Danijel Posavec.

'Problem su neoznačeni pješaci i biciklisti'

Nadovezao se na probleme koji su detektirani od strane PU varaždinske, a riječ je pješacima i biciklistima u prometu.

- Ove godine imamo dva poginula pješaka. Prošle godine petero poginulih pješaka i biciklista. Od njih petero, čak troje, za vrijeme sudjelovanja u prometu, u vrijeme uvjeta smanjene vidljivosti, u noći, nisu bili označeni reflektirajućim oznakama, odnosno prslucima. Stoga ćemo, zajedno sa Savjetom, ali i Nacionalnim planom sigurnosti cestovnog prometa i dalje poduzimati sve preventivne i represivne mjere u prometu u cilju zaštite pješaka i biciklista – naglasio je Posavec.

Prema riječima predsjednika Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije  Zvonimira Sabatija, donešena je odluka o kupnji, odnosno nabavci reflektirajućih prsluka za prva četiri razreda svihučenika osnovnih škola diljem Varaždinske županije,

Komentari