kratko, jasno, glasno

eTV: Jesu li Zember došli glave utjecajni političari koji su htjeli zapošljavanja preko veze? Dala je izravni odgovor

Objavljeno: 16.01.2017. 18:19

Zadnja izmjena: 16.01.2017. 18:42

Foto: Viktor Hranić

Doktoricu Zember danas je došla podržati i Ines Strenja Linić, predsjednica saborskog odbora za zdravstvo, u pratnji nekoliko istaknutih članova Hrvatske liječničke komore.

Svi su se oni složili s ocjenom da su razlozi za smjenu prije svega političke naravi.

- Netko tko je političar usudio se postaviti pitanje treba li provoditi zakon. Ravnateljica je odgovorna ministru, a zakoni se u Hrvatskoj moraju poštovati. Skandalozno je navoditi kao razlog smjene provođenje pravilnika. - istaknula je istaknuta saborska zastupnica Strenja-Linić. 

>> Presudio joj intervju eVaraždinu? Upravno vijeće pokrenulo razrješenje doktorice Zember i dalo joj rok od 8 dana

>> Šantek objasnio prijedlog odluke o smjeni ravnateljice - pravnica izjavila da pisac prijedloga ne poznaje pravo

Izravan odgovor na izravno pitanje

Zember je također istaknula kako bolnica ne bi smio biti politički poligon, dodatno objašnjavajući kako su tri člana Upravnog vijeća iz HDZ-a, SDP-a i HNS-a. 

- Ne pripadam nijednoj od političkih opcija. Ne vidim objektivne i realne argumente za moje razrješenje. - objasnila je Zember, pri tom dodajući kako je struka na njezinoj strani.

Mi smo odlučili postaviti vrlo izravno pitanje doktorici Zember - je li bilo pritisaka utjecajnih političara koji su od nje tražili zapošljavanje određenih osoba, a ona to odbila? Njezin je odgovor bio jasan i izravan - izdvojite 20-ak sekundi i pogledajte naš eTV video.

 

 

Komentari