konstituirajuća sjednica

Josip Cestar novi predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije

Objavljeno: 19.10.2021. 15:50

Zadnja izmjena: 19.10.2021. 15:54

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Varaždinske županije Josip Cestar jednoglasno je izabran za predsjednika, dok će funkciju njegovog zamjenika vršiti Božo Kvesić. Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Sjednici je nazočio i župan Ađelko Stričak, koji je istaknuo važnost otvorenosti Županije za ideje i inicijative mladih.

-Svaka dobra ideja je dobrodošla, a poglavito svaka inicijativa koja će ići u smjeru razvoja naše Županije. Postoji mnogo područja na kojima možete dati svoj doprinos, a dobro znate da su obrazovanje i zdravstvo područja u kojima ulažemo najviše financijskih sredstava. Cilj nam je  ravnomjeran razvoj Županije, povlačenje što više sredstava iz EU fondova i zato je svaki savjet ili prijedlog dobrodošao. Siguran sam da ćete svojim radom i aktivnošću u ovom Savjetu ostaviti trag. Danas mladi ljudi naprosto moraju biti uključeni u društvene tokove - rekao je župan.

Izabrani predsjednik Savjeta mladih Josip Cestar zahvalio se na povjerenju te je naznačio kako će Savjet nastojati što češće održavati sjednice te svojom proaktivnošću biti konstruktivan i hvalevrijedan partner ovoj županijskoj vlasti.

O Savjetu

Savjet, sukladno Odluci, ima 11 članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a članovi sadašnjeg Savjeta su osim već spomenutog predsjednika Cestara i njegovog zamjenika Kvesića i  Katarina Meštrić, Patricija Dugi, Josip Pokorny, Luka Antončić, Nikolina Bačko, Ivana Bedeković, Mihael Leskovar, Danijel Sokač i Petra Korpar. Mandat članovima traje tri godine, a u Savjet se mogu birati osobe u dobi od navršenih 15 do navršenih 30 godina i to s prebivalištem/boravištem na području Varaždinske županije.

Komentari