Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća razgovaralo se i o problemu pojačanog prometa u rubnim dijelovima grada, a riječ je o posljedici novog Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta, nepovoljnog za određena mjesta.

Gradska vijećnica Gordana Marsenić uputila je pitanje gradonačelniku Ivanu Čehoku što se planira poduzeti u vezi te situacije kako bi se zaštitili drugi sudionici u prometu, posebice djece i mladih. Dodala je i kako zbog nemogućnosti prelaska kroz Mursko Središće, kamioni iznad 7 i pol tona nosivosti traže alternativne pravce za prijelaz u Sloveniju i dalje.

- Tu će se generirati problemi u Hrašćici, ali bojim se i kroz Banficu te duž cijele Optujske ulice iako je tu već na snazi zabrana prometovanja za iste. Dodatno će nastati problem uređenjem drugog nadvožnjaka i uređenjem raskrižja Koprivnička-Međimurska koje ste već najavili za ovu godinu. - rekla je Marsenić.

Gradonačelnik je odgovorio kako je sazvan sastanak s policijom oko Banfice i prijevoza teretnih vozila te će učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti.

Komentari

15.03.2019. 08:49h Zadnja izmjena: 15.03.2019. 09:10

Foto: Arhiva