manje učenika nego mjesta

KAMPANJA 'IZABERI ŠKOLU' Ove će se godine naše srednje škole boriti za upis učenika

Objavljeno: 25.04.2017. 20:30

Zadnja izmjena: 25.04.2017. 20:33

Ove će godine u srednjim školama naše županije biti otvoreno čak 2075 upisnih mjesta za one koji završavaju osnovno obrazovanje. Problem je, međutim, u tome što će završenih osnovaca biti gotovo 400 manje - odnosno, 1685.

Stoga je kampanja "Odaberi svoju školu" koja je jučer započela u Novom Marofu vrlo bitna za mnoge škole u našem kraju koje kubure s brojem upisanih učenika. A također je važno i osmašima da saznaju iz prve ruke koja škola što nudi. Zato i ne čudi njihov poprilično veliki odaziv na prvu večer kampanje, kojoj su prisustvovali i zamjenik župana Alen Kišić te novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač. Kišić je u svom govoru naznačio važnost pravovaljanog izbora budućeg zanimanja.

- Posebno nam je drago što u naše srednje škole dolaze i učenici iz drugih županija, što znači da imamo kvalitetne nastavnike, ali i dobro opremljene prostore u kojima se održava nastava. - izjavio je između ostalog Kišić te zaželio učenicima puno sreće u nastavku školovanja. 

Nakon njegovih riječi uslijedilo je kratko predstavljanje programa svake srednje škole te partnera na projektu. Na kraju predstavljanja, učenici i njihovi roditelji imali su priliku postaviti sva dodatna pitanja predstavnicima škola, a svaki učenik dobio je i prigodnu brošuru „Odaberi svoju školu“ kao svojevrstan vodič po školama Varaždinske županije koji sadrži sve informacije o postojećim srednjim školama, strukama i zanimanjima, ali i o mogućnostima kasnijeg zapošljavanja. Na kraju će učenici i njihovi roditelji odlučiti kojih će 390 upisnih mjesta u našoj županiji ove jeseni ostati upražnjeno.

Komentari