141,5 milijuna EU sredstava

Ugovor za izgradnju novog Studentskog doma u Varaždinu potpisan, stigao i Karamarko

Objavljeno: 18.04.2016. 16:27

Zadnja izmjena: 19.04.2016. 09:15

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

U Studentskom centru Varaždin danas je sa Sveučilištem u Zagrebu svečano potpisan "Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava - Studentski dom s pratećim sadržajima", unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru OPKK-a.

Potpisivanju ugovora nazočio je i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

- Sretan sam što sam ovdje. Ovo je sjajna prilika kad se nešto otvara, kada se vidi se mogu koristiti EU fondovi i to uspješno. Drago mi je da ulažemo u znanje, u mlade ljude, u znanje u budućnost - rekao je Karamarko.

Riječ je o trenutno najvećoj investiciji u Varaždinu od 141.590.368,42 kuna, što su sredstva koja su ishođena iz fondova Europske unije.

- Došli smo do svečanog trenutka. Radimo jedan projekt koji je za buduće generacije. Suvremeni projekt uz visoke ekološke standarde i moći će s ponosom reći da su studirali u Varaždinu - rekao je ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš.

Vrlo zadovoljan bio je župan Predrag Štromar.

- Ovo znači kvalitetnije i bolje obrazovanje. Zahvaljujem ministarstvu regionalnog razvoja koje je osiguralo sredstva i već na jesen mogla bi započeti gradnja - dodao je.

Komentari