Karamarko okupio članove HDZ-a s područja Varaždinske županije na stranačkoj klauzuri

Piše: A. Matušin

Objavljeno: 16.07.2015. 19:33

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 13:32

Foto: Siniša Sović

Brojni članovi i stranački dužnosnici HDZ-a, kako s lokalne varaždinske tako i s nacionalne razine, okupili su se u četvrtak, 16. srpnja, u maloj dvorani Arene Varaždin, gdje je u nazočnosti predsjednika stranke Tomislava Karamarka HDZ održao Klauzuru za III. izbornu jedinicu.

U svom obraćanju nazočnima Karamarko je istaknuo da nije riječ o predizbornom skupu, nego o "stranačkom razgovoru u četiri oka". Masovne predizborne skupove, kako ih je nazvao, najavio je članovima HDZ-a s područja Varaždinske županije za vrijeme predizborne kampanje.

- Ovo su okupljanja domoljuba koji su zabrinuti za svoju zemlju. To nije prepotentni stav, to su činjenice. Temeljno pitanje je kakvu ćemu hrvatsku državu za koju su izginuli naši prijatelji ostaviti našoj djeci i unucima. Indijanski poglavica kojega često volim citirati rekao je, da nismo zemlju naslijedili od svojih djedova nego je posudili od svoje djece i unuka – rekao je Tomislav Karamarko, pozdravivši nazočnog Ivana Jarnjaka kao ratnog ministra.

Osvrnuvši se na izvješće Svjetskog ekonomskog foruma, aktualnu vladu Zorana Milanovića u svom govoru nazvao je "najnesposobnijom ikada", optužio je za "kamaterenje građana", lažnu socijaldemokraciju i populacijski egzodus. Istaknuo je pritom da "financiramo puno bogatije članice Eurospke unije". Pamtit ćemo ih po tome, rekao je, što su se zadužili 100 milijardi kuna.

- Spremni smo u svakom momentu preuzeti vlast, jer niti jedna opozicija u Hrvatskoj do sada se nije pripremala kao mi. Dvije i pol godine sa IFO institutom iz Münchena radimo na našem gospodarskom programu, on je gotov, finaliziraju se još neki dokumenti, iz razloga što moramo znati što ćemo raditi od prvoga dana do kraja mandata – rekao je Karamarko, ističući da se zbog opisanog stanja u zemlji ovom prilikom namjerno nije bavio svjetonazorskim pitanjima.

Komentari