Odlazi li varaždinsko Kino Gaj u ropotarnicu povijesti?

Objavljeno: 16.02.2012. 15:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: eVarazdin.hr

Je li došao kraj kultnom varaždinskom kinu Gaj? Kino u kojem su Varaždinci desetljećima gledali nove filmske hitove je naime zatvoreno do daljnjega.

Iz Pučkog otvorenog učilišta, koje upravlja kinom Gaj, izvjestili su naime da do daljnjega neće biti projekcija filmova u tom kinu.

Ravnateljica POU Varaždin Mirjana Premuž rekla nam je da su takvu odluku donijeli iz ekonomskih razloga.

- Posjećenost je toliko mala da ne opravdava trošak pogona koji je dosta skup, pogotovo u zimskom vremenu dok traje sezona grijanja - rekla nam je ravnateljica Premuž.

Kino Gaj, iako je smješteno na atraktivnoj lokaciji u strogom centru grada samo nekoliko metara od Gradske vijećnice, se inače već godinama bori sa problemom slabe posjećenosti, a rješenju tog problema sigurno nije pridonijela činjenica da je krajem prošle godine u trgovačkom centru Lumini otvoreno kino Cinestar koje, osim što je riječ o modernom hi-tech kinu sa nekoliko kino dvorana, ima i primat na najnovije filmske hitove budući da je u vlasništvu kompanije Blitz koja je najveći filmski distributer na ovim prostorima.

Pitali smo zato ravnateljicu Premuž je li prekid projekcija filmova u Kinu Gaj možda i dugotrajan, odnosno hoće li Kino Gaj zauvijek zatvoriti svoja vrata.

- Mislim da je još prerano za neke konačne prognoze. To pitanje će definitivno uskoro doći na dnevni red i tek nakon toga ćemo znati što i kako dalje - poručila je ravnateljica Premuž.

Komentari