oštro na vladajuće

Kišić Ilčiću : “Nemojte sramotiti Varaždin”

Objavljeno: 27.05.2016. 12:30

Zadnja izmjena: 27.05.2016. 12:30

Foto: Sonja Ognjenović

Nakon što je Varaždin na nacionalnoj razini došao u prvi plan zbog stava Ladislava Ilčića (HRAST) koji se protivi provođenju kurikularne reforme, zamjenik župana i član SDP-a, Alen Kišić izjavio je: “U jednoj ću ga rečenici samo zamoliti, neka prestane sramotiti Varaždin.”

“Jako se bojim za društvo, ako se stranka koja je dobila 8 792 preferencijalna glasa u cijeloj Hrvatskoj uspjeva dominantno postaviti i srušiti proces kurikularne reforme.” istaknuo je Kišić, kao i da bi kurikulum trebao biti tema struke, a ne politike.  “Naš apel kolegama iz HDZ-a i MOST-a, koje su dominantne stranke u toj koaliciji je, da se na neki način oglase, a ne da za eksponenta svoje nazadnjačke politike guraju Ilčića.”

Zdravlje samo za imućne?

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a i saborski zastupnik Mario Habek upozorio je na to da se promjenama u sustavu zdravstva približavamo  modelu zdravstva dostupnog samo imućnima. “Vlada HDZ-a, MOST-a i stranke Milana Bandića u Sabor je dala dva prijedloga izmjene i dopune zakona kojima je temeljna odrednica – zdravlje za bogate. Treba reći da dio obećanja ulaganja u zdravstvo ove Vlade kroz neke projekte nije ostvaren, a vidjet  ćemo što će biti kod nas u Varaždinu.” - izjavio je Habek.

Također, čestitao je općinama koje su dobile sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u ukupnom iznosu od 1,8 milijuna kuna – Vinica, Jalžabet, Sv. Ilija, Vidovec i Ljubešćica, a potom se pitao kako to da je u svim tim općinama na vlasti HDZ. “Možda je slučajno, ali ako se sjetimo dvije godine unazad, dok je ministar bio Branko Grčić, ta sredstva su dobile i općine gdje su na vlasti SDP i HNS, iz čega zaključuje da za vrijeme SDP-ove vlade kriterij za davanje sredstava nije bio politički ključ veći isključivo kvaliteta projekata.”      

Komentari