najteže je pitanje zašto

Kišić objasnio zašto SDP smjenu Vlašića nije uvrstio na dnevni red, o manjku Špancirfesta ipak ni riječi

Objavljeno: 22.11.2016. 13:18

Zadnja izmjena: 22.11.2016. 14:20

Jučer je održana 29. sjednica Gradskog vijeća, a na dnevnom redu ni 't' od točke o smjeni direktora Varkoma, Vlade Vlašića. Podsjećamo, prošli smo tjedan objavili video u kojem Alen Kišić u ime gradskog SDP-a traži ostavku direktora Varkoma Vlade Vlašića, zbog, kako je istaknuo, Vlašićeva privatnog duga Čistoći. Kišić je kazao kako traže ostavku ili Habuša da smjeni Vlašića, a istog je dana sazvana i press konferencija u kojoj je Vlašić priznao svoj dug,  odgovornost prebacio na suprugu, a priznao i da mu je račun blokiran zbog ostalih privatnih dugova. Upitali smo Kišića zašto SDP nije tražio uvrštenje ove teme na dnevni red.

 - SDP je svoj zahtjev za smjenom postavio javno tijekom tjedna i jučer vijećničkim pitanjem kolege Heheta upućenom gradonačelniku Habušu s obzirom da on predstavlja Skupštinu društva s većinskim udjelom - izjavio je Kišić te dodao kako Nadzorni odbor društva donosi odluku o opozivu, kao i o imenovanju, ali  da je isto tako jasno da Habuš ,ukoliko to žel,i može potaknuti raspravu o tome s obzirom na sastav Nadzornog odbora i činjenicu da je član Skupštine s većinskim udjelom. 

Što se tiče stava SDP-a oko neuvrštenja prijedloga HDZ-a o dopuni dnevnog reda,  Kišić je kazao kako nije bio na sjednici, a da nije niti pravnik. Ipak, navodi kako je čuo da prijedlozi nisu ušli u proceduru glasovanja jer nisu pripremljeni u skladu s Poslovnikom GV-a.

"Ni uz pravno znanje"

- Poslovnik utvrđuje da se o prijedlogu za dopunu dnevnog reda, ili donošenja akta po hitnom postupku, može glasovati samo uz postojanje teksta prijedloga, tj. akta sa svim sadržajem koji propisuje Poslovnik, što prijedlog HDZ-a nije sadržavao - objasnio je Kišić te nastavio:

- Znači, formuliranje naziva pitanja ili teme nije dovoljno za uvrštavanje u proceduru sjednice, pa se zapravo nije imalo o čemu glasovati. Dakle, očito da svo pravno znanje Habijana nije bilo dovoljno da prijedlog HDZ-a bude proceduralno pripremljen sukladno Poslovniku - završio je izjavu.

Više puta upitali smo Kišića, da kao kandidat za budućeg gradonačelnika komentira poslovanje Špancirfesta s manjkom od 766 tisuća kuna te odgovornost Jelene Toth, ali se temu u više navrata ispričao komentirati. 

 

Komentari