Kišić uručio certifikate IUS-a maturantima varaždinske Druge gimnazije

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 22.07.2015. 16:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Varaždinska županija

Zamjenik župana Alen Kišić uručio je vrijedne certifikate za direktni upis na Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) maturantima Druge gimnazije Filipu Pandži, Nikoli Isteru i Benjaminu Mrkušiću.

U Glazbenoj školi Varaždin održana svečana podjela svjedodžbi, potvrda državne mature i nagrada maturantima Druge gimnazije Varaždin. Tako je 159 maturanata danas preuzelo potvrde o dosadašnjem školovanju, među kojima su bili i najbolja maturantica Varaždinske županije Maja Puček i najmaturant Druge gimnazije Bojan Raos te Nikola Besek koji je postigao najbolji rezultat državne mature u matematici; 100 posto riješen test B razine.

- Krećete u novu borbu i životni ciklus i trebate znati da je moguće pasti. Ako i padnete, to nije problem jer uz sebe uvijek imate roditelje i svoj fakultet i ništa se neće desiti, već samo trebate ići dalje, a siguran sam da će vas roditelji podržati. Kao što će i Varaždinska županija podržati Drugu gimnaziju Varaždin koja se u vrlo kratkom vremenu uspjela etablirati u vrlo perspektivnu školu. Želim vam svima puno uspjeha na fakultetima i nemojte zaboraviti na svoje profesore koji su vam prenijeli svoje znanje - poručio je maturantima zamjenik župana Alen Kišić, nakon čega je maturantima Filipu Pandži, Nikoli Isteru i Benjaminu Mrkušiću uručio certifikate za direktni upis na Internacionalni univerzitet u Sarajevu.

IUS je dio Sveučilišta iz Istanbula, a čine ga tri fakulteta sa 14 studijskih programa koje drže profesori iz Turske te iz Bosne i Hercegovine koji su se školovali u stranim zemljama te se ponovno vratili u BiH. Ovo je druga godina zaredom kako Druga gimnazija Varaždin uručuje svojim maturantima certifikate IUS-a, ukupne vrijednosti 23 tisuće eura.

Osim što je prva škola u Hrvatskoj koja maturantima uručuje vrijedne certifikate IUS-a, Druga gimnazija Varaždin školovala je i prvu generaciju maturanata sportske gimnazije, a kvalitetu nastavnog programa i rada profesora potvrđuje i činjenica kako su se dvije trećine gimnazijalaca upisale u svoj prvi izbor fakulteta, među kojima su na Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Učiteljski fakultet u Čakovcu i Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu.

Komentari