konzorcij donja voća

Propao projekt širokopojasnog interneta, hoće li uključene općine imati posljedice?

Objavljeno: 21.05.2022. 10:29

Zadnja izmjena: 21.05.2022. 10:29

Nakon što je propao projekt širokopojasnog interneta na području konzorcija Donja Voća, vijećnik Mario Klapša na posljednoj je sjednici Županijske skupštine postavio pitanje je li Varaždinska županija obaviještena o navodnom raskidu ugovora između Općine Donja Voća kao nositelja projekta i izvođača radova.

Naime, kako tvrdi Klapša, načelnica Sanja Kočet potpisala je ugovor s izvođačem radova za projekt u koji su uključene općine Donja Voća, Maruševec, Bednja, Klenovnik, Cestica, Petrijanec, Vinica i Grad Lepoglava u vrijednosti 107 milijuna kuna s PDV-om. Dodao je i kako izvođač radova navodno priprema tužbu.

- Ugovor je načelnica i županijska vijećnica potpisala krajem siječnja ove godine, da bi ista, neuspješno, pokušala ukinuti ugovor samo mjesec dana kasnije. Budući da ste pokazali volju i spremnost te s obzirom na to da izvođač radova navodno priprema tužbu, hoće li Županija financijski pomoći gradu i općinama koji će, u najgorem slučaju, morati obeštetiti izvođača radova desecima milijuna kuna te je li vas načelnica obavijestila o ovoj situaciji - pitao je Klapša

Župan Anđelko Stričak vijećniku je odgovorio kako je u Županiji održan sastanak na tu temu, međutim nije se odazvala jedino načelnica Sanja Kočet.

- Načelnica je raspisala natječaj, sklopila ugovor i raskinula ga. Koje su naše mogućnosti da se uključimo u rješavanje te problematike, vidjet ćemo. Ponovno ćemo organizirati sastanak svih da vidimo hoćeom li i na koji način pomoći tim općinama te koje su posljedice. Trenutno nemam informacije jer Županija nije bila uključena u taj projekt ni na koji način - rekao je Stričak.

Komentari