odluka župana

Na današnjoj županijskoj skupštini odlučeno o sudbini ove klijeti u Jalžabetu

Objavljeno: 21.02.2022. 12:35

Zadnja izmjena: 21.02.2022. 12:35

Načelnik Općine Jalžbet Rajko Solar nedavno je, kao što smo pisali, zatražio ponudu za otkup klijeti u Jalžabetu koja je u vlasništvu Županije, a župan Anđelko Stričak je na današnjoj sjednici Županijske skupštine rekao kako klijet predaje Općini na korištenje.

Podsjetimo, župan Stričak je u našem eTV Studiju rekao kako Varaždinska županija, između ostalog, u svom vlasništvu ima i klijet koja se nalazi u općini Jalžabet. Nedugo nakon toga načelnik Općine Jalžabet oglasio se službenim priopćenjem u kojem je župana molio ponudu za otkup klijeti koju je Županija na području njegove općine kupila u prethodnom mandatu.

- Govorim sada ovdje jasno i glasno da me svi čuju. Nije uloga Županije da zarađuje na svojim općinama i gradovima. Dogovorite s našim pročelnicima na koje načine ju možete koristiti. Klijet vam je tamo, koristite ju, privedite ju svrsi i prezentirajte javnosti - odgovorio je Stričak.

Inače, jalžabetski načelnik je rekao kako bi, s ciljem da objekt privede svrsi, u klijeti želio prezentirati tradiciju jalžabetskog kraja odnosno varaždinske regije, te virtualno, uz pomoć moderne tehnologije, prikazati život seljaka u 18. stoljeću. 

- Radi se o objektu izgrađenom prije više od 220 godina, točnije 1800. godine.  Način gradnje predstavlja direktan uvid u standarde građevinske struke ali i uvjeta stanovanja naših predaka tog vremena. Iz navedenih razloga ovaj objekt može poslužiti za analizu gradnje i stanovanja prošlog vremena - rekao je Solar.

Komentari