habijan: 'ovo liči na beskrajni dan'

Ključan akt bivše vlasti stavljen izvan snage: Zašto brzate? - A zašto niste potpisali vi?

"Ovo će i dalje biti tema oko koje će se suprotstavljati dvije strane, međutim smisao je pronaći rješenje. Integralna nagodba jeftinija je od parcijalnog rješavanja sporova, ali nažalost nije zaživjela", glasio je komentar Damira Habijana...
Objavljeno: 13.07.2021. 17:32

Zadnja izmjena: 13.07.2021. 17:58

S jedanaest glasova za, pet glasova protiv i tri suzdržana, danas je izvan snage stavljena tzv. integralna nagodba, kojom su odjednom trebali biti riješeni svi zaostali sudski sporotvi.

Sadašnja vlast, a bivša oporba, nagodbu je nazvala "mrtvim slovom na papiru" jer ju "ni bivša vlast nije konzumirala". Bivši gradonačelnik Ivan Čehok izjavio je kako će, stavljanjem nagodbe izvan snage, godišnje kamate iznositi 367 tisuća eura za samo jednu lokaciju zemljišta.

"Pričekajte, ne brzajte ili dajte obrazloženje. Zašto nema obrazloženja ove odluke?" rekao je Čehok.

"Zašto ju onda vi niste potpisali?" ponovio je Neven Bosilj.  "Sami znate kakav je bio stav mene i oporbe. Nama to više liči na 'integralnu pljačku'" zaključio je, dodajući kako s Petrom Pripuzom pregovara oko rješenja za spor.

U raspravi je sudjelovao i Damir Habijan, koji je rekao: "Ovo je polako počelo podsjećati na film 'Beskrajni dan'. Ovo će i dalje biti tema oko koje će se suprotstavljati dvije strane, međutim smisao je pronaći rješenje. Integralna nagodba jeftinija je od parcijalnog rješavanja sporova, ali nažalost nije zaživjela".

U dugu raspravu potom se uključio i Ivan Obadić riječima: "Integralna nagodba bila je donijeta u srpnju, zašto je trebalo skoro godinu dana da se potpiše? Sigurno postoji razlog zašto to niste napravili, a razlog sigurno nisu bili izbori od prije mjesec dana. Što se tiče odgovornosti za cijelu situaciju, ona je na vama. U 2005. su postojala druga rješenja za otpad koji se balirao."

"Integralnom nagodbom ovo Gradsko vijeće i gradska uprava raščišćava većinu opterećujućih, dalekosežnih i dugoročnih sporova koji su znatno opterećivali Grad i bili visok rizik. Mi smo ovime te sporove raščistili", rekao je bivši gradonačelnik Ivan Čehok nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća u prošlom sazivu. Više pročitajte ovdje.

 

 

Komentari