biti će za šunkicu

Kneginčancima uskoro kreće isplata uskrsnice - saznajte tko ima pravo na to i koji su dokumenti potrebni

Objavljeno: 16.03.2018. 08:50

Zadnja izmjena: 16.03.2018. 09:00

Općinsko vijeće Općine Gornji Kneginec na prijedlog načelnika Gorana Kaniškog donijelo je odluku o isplati uskrsnica u iznosu od 150 kuna za sve umirovljenike, nezaposlene osobe prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te za osobe prijavljene na Centru za socijalnu skrb Varaždin koji su korisnici zajamčene minimalne naknade.

Podjela uskrsnica biti će realizirana prema sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak, 26.ožujka

• od 9,30 do 14,30 sati u prostoriji u prizemlju KNEKOM-a Gornji Kneginec
- cijelo naselje Kneginec Gornji, dio naselja Varaždinbreg-ulice Mostečka i Mozdernjak

Utorak, 27.ožujka

• od 9,30do 12 sati u prostoriji društvenog doma Kneginec Donji
- cijelo naselje Kneginec Donji
• od 13 do 15 sati u prostoriji vatrogasnog doma na Haliću
- dio naselja Varaždinbreg- ulice Halić i Banjšćina

Srijeda, 28.ožujka
• od 9,30 do 13 sati u prostoriji društvenog doma Turčin
- cijelo naselje Turčin, dio naselja Varaždinbreg-ulice Dugi Vrh i Mali Vrh
• od 14 do 15,30 sati u prostoriji društvenog doma Lužan Biškupečki
- cijelo naselje Lužan Biškupečki, te ulice Koradovica i Glavić

Temeljem odluke Općinskog vijeća, jednokratna novčana pomoć („uskrsnica“) u iznosu od 150 kuna isplatiti će se u mjesecu ožujku sljedećim osobama:

  • umirovljenicima i korisnicima prava na opskrbninu temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji, koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec
  • korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec,
  • nezaposlenim osobama prijavljenima u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a koje imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec.

Potrebni dokumenti bez kojih se neće moći dobiti uskrsnica:

  • Umirovljenici i korisnici prava na opskrbninu temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata trebaju sa sobom donijeti osobnu iskaznicu i fotokopije odreska o isplaćenoj mirovini/opskrbnini za mjesec siječanj ili veljaču 2017. godine.
  • Korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin trebaju sa sobom donijeti osobnu iskaznicu i fotokopije potvrde Centra za socijalnu skrb Varaždin kojom se potvrđuje da je obitelj, odnosno samac, korisnik zajamčene minimalne naknade, a potvrda ne smije biti starija 10 dana od dana isplate jednokratne novčane pomoći.
  • Nezaposlenim osobama prijavljenim u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje isplata će se izvršiti na temelju uvida u osobnu iskaznicu i fotokopije potvrde Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom se potvrđuje da je osoba prijavljena u evidenciji nezaposlenih. Potvrda ne smije biti starija od 10 dana od dana isplate jednokratne novčane pomoći.

 

Komentari