uređivanje javnih površina

U Knegincu će se zaposliti 5 osoba na javnim radovima, a vrijednost programa je 125 tisuća kuna

Objavljeno: 13.06.2018. 11:53

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:45

Danas je u prostorijama Općine Gornji Kneginec načelnik Goran Kaniški potpisao ugovore o radu sa sugrađanima zaposlenima na javnim radovima. Naime, Hrvatski zavod za zapošljavanje pozitivno je riješio zahtjev Općine za zapošljavanje u javnom radu u 2018. godini.

U program zapošljavanja uključeno je pet radno sposobnih osoba (dvije žene i tri muškarca), koji su zadovoljili uvjete za uključivanje u program javnih radova. Osobe su zaposlene na određeno vrijeme od 6 mjeseci s punim radnim vremenom, raditi će na poslovima revitalizacije javnih površina, uređivanju prostora u vlasništvu Općine, pomoći starijima i slično.

Na taj način omogućeno je dugotrajno nezaposlenim osobama i osobama starijima od 50 godina da steknu prijeko potrebne prihode za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, ali i radni staž. Ukupna vrijednost programa javnih radova u Općini Gornji Kneginec iznosi 125 tisuća kuna, od čega Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava sredstva za troškove plaća radnika, odnosno gotovo 121 tisuću kuna.

Javni rad je mjera čiji je program temeljen na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica, a cilj mjere je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada.

Komentari