intervju

Kaniški o razvoju turizma u Knegincu: 'Želimo staviti u funkciju 'mrtvu imovinu' i razviti sve vrste biciklizma

Objavljeno: 24.10.2018. 16:14

Zadnja izmjena: 24.10.2018. 18:11

Općina Gornji Kneginec u posljednje vrijeme intenzivno promišlja i razvija turističku ponudu koja bi posjetiteljima pružila apartmansko-rekreacijske usluge i sadržaje, nešto što suvremeni turisti traže i očekuju od mjesta u koji dolaze. O razvoju turističke strategije Gornjeg Kneginca razgovarali smo s načelnikom Goranom Kaniškim. 

Općina Gornji Kneginec poznata je po ugostiteljstvu, ali i brojnim kurijama i klijetima koje su do sada bile same sebi svrhom, pa stoga i nedovoljno iskorištene u turističke svrhe. Kako sada stvari stoje, to bi se ubuduće trebalo promijeniti Strategijom razvoja turizma na području općine, koja je započela postupkom izrade Strategije s ciljem uklanjanja razvojnih prepreka te iskorištavanja turističkih potencijala i razvoja gospodarstva, zapošljavanja i povećanja kvalitete života u općini Gornji Kneginec. Više o spomenutom turističkom planu rekao nam je načelnik općine Goran Kaniški. 

- Želimo staviti u funkciju sve vikendice i klijeti na Varaždin Bregu, stoga potičemo sve vlasnike takvih objekata da provedu kategorizaciju istih kako bismo bili zakonski spremni za tržište jer ne želimo raditi ništa 'na crno'. Stavljanjem u funkciju ove takozvane 'mrtve imovine' turistima želimo ponuditi smještaj apartmansko-rekreacijskog karaktera, a u ponudu bi uključili i biciklističke rute po Varaždin Bregu za sve vrste biciklizma. Takav oblik turizma pokazali su nam stranci. Jaki smo po ugostiteljstvu i sada trebamo pružiti dodatni sadržaj kako bi ljudi imali potrebu doći - pojasnio je Kaniški

Komentari