'Susjedi i oponenti'

Između Kostanjevca i Štromara opet zaoštrilo - prvi tvrdi da Vinicu guraju pod Ivanec, drugi demantira

Varaždinska županija / Općina Vinica

Objavljeno: 06.07.2016. 13:42

Zadnja izmjena: 06.07.2016. 14:11

Foto: Arhiva

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac na službenoj stranici Općine objavio je kako bi, prema novoj reorganizaciji MUP-a PU Varaždin, mještani Općine upravne poslove trebali obavljati u Ivancu. Odmah se javio varaždinski župan Predrag Štromar, koji sve navedeno demantira.

Naime, Kostanjevac je oštro započeo već u početku: – Što je previše je previše! Pa što Vi to radite i zbog čega? Zašto se to radi jednoj od najstarijih općina u Republici Hrvatskoj? Kao velika općina, 1955. godine imala je 22.000 stanovnika, tada više od grada Varaždina.

– Neki, očito mrzitelji naše općine, najprije bi trebali nešto znati ili naučiti iz hrvatske povijesti kako bi tek onda mogli krojiti (ne)pravdu na terenu. – napisao je Kostanjevac, nadodavši kako bi se aktualni načelnik PU Varaždinske Darko Jurčec trebao baviti „onime za što je stručan, a ne raditi protuprirodne granice i svrstavati nas tamo gdje mi ne pripadamo“.

Kostanjevac: „Ne dirajte Vinicu i viničke žitelje“

– Koja je u svemu tome uloga našeg župana, koji osim što „najviše voli Vinicu“, čini i dalje sve suprotno, nanoseći štetu svim žiteljima naše Općine? – nastavio je Kostanjevac i zaključio: – Da li se tako voli mjesto u kojem živiš? Da li se tako voli ljude koji su mu u velikom postotku povjerili svoj glas? Ne dirajte Vinicu i viničke žitelje, primite se posla, prestanite obmanjivati i svađati ljude koji ionako iz dana u dan sve teže žive.

S time se ne slaže župan Varaždinske županije Predrag Štromar: – Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac objavio je na službenoj stranici Općine priopćenje koje sadrži niz neistina.

Štromar je nadodao i kako žitelji Općine Vinica neće morati upravne poslove obavljati u Ivancu: – To se neće dogoditi niti u tome ima istine.

Štromar: „Vinički načelnik vodi predkampanju“

Štromar je istaknuo kako je načelnik Općine Vinice član HDZ-a, stranke koja je dio Domoljubne koalicije i čini tehničku Vladu: – Bilo bi logično da je on upućen u navodnu reorganizaciju o kojoj piše. Možemo zaključiti da u dopisu načelnika Općine Vinica nema istine, već mu je vjerojatno cilj ocrniti kako predstavnike PU Varaždinske tako i mene.

Ovo je način na koji vinički načelnik vodi predkampanju, vjeruje Štromar, koji ističe kako se Kostanjevac „boji da aktualni varaždinski župan ponovo ne osvoji velik broj glasova u Općini Vinica, kao što je bio primjer na prošlim parlamentarnim izborima“.

Komentari