otvorenje uskoro

Spinalni centar biti će prva javna ustanova u Hrvatskoj s robotskom rehabilitacijom

'To je nešto što Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje gotovo i da ne poznaje, ali kao krovna ustanova koja se bavi tom vrtom rehabilitacije smo ti koji smo prisiljeni kucati na vrata i otvarati ih za sebe i ostale', kaže ravnatelj Sepcijalne bolnice Denis Kovačić...
Objavljeno: 20.03.2023. 19:26

Zadnja izmjena: 21.03.2023. 08:19

U Varaždinskim Toplicama uskoro se otvara Spinalni centar, upravo je u tijeku dopremanje opreme, a ovo će biti po prvi puta da će jedna javno ustanova imati i robotsku rehabilitaciju.

Podsjetimo, riječ je o najmodernijem objektu za liječenje lokomotornog sustava u Hrvatskoj, ali ne i novoj ustanovi. U njemu će raditi postojeći stručnjaci Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, jedine takve u Hrvatskoj, a ravnatelj Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama Denis Kovačić najavljuje i skoru instalaciju robota.

- U okviru opremanja po prvi puta se dogodilo da jedna javna ustanova dobiva i dio robotske rehabilitacije. Taj robot je već kod nas, a uskoro kreće i njegova instalacija te edukacija zaposlenika. To je nešto što Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje gotovo i da ne poznaje, ali kao krovna ustanova koja se bavi tom vrtom rehabilitacije smo ti koji smo prisiljeni kucati na vrata i otvarati ih za sebe i ostale. Idemo s jednim robotskim lancem, vjerujem da ćemo kroz godine trebati još jedan ili dva jer je to nešto što je trend u svijetu - rekao je.

Kao i u gotovo svim drugim djelatnostima, Kovačić ističe kako je velik problem radna snaga, prije svega medicinske sestre.

- Selimo praktički dva odjela koji djeluju u starom dijelu bolnice s kompletnim osobljem. Nešto što se do sada obavljalo na dvije etaže, sada će se obavljati na tri, četiri etaže te je potreban veći broj ljudi. Imamo podršku ministarstva, vrlo brzo rješavamo zahtjeve za zapošljavanjem, ali problem je broj sestara jer se na mnogo puta ponovljene natječaje ne javi nijedna sestra, a liječnika bi trebalo još nekoliko - reka0 je.

 

Komentari