sastanak u gradu

Kraj pregovora: 'Zakup Arene Varaždin koštat će minimalno 30 milijuna kuna manje'

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, poručili su iz gradske uprave...
Objavljeno: 26.09.2022. 15:55

Zadnja izmjena: 26.09.2022. 15:59

Foto: Lijevo: Christian Schrödl, član uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

"Ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave - mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine", poručili su danas iz gradske uprave.

Riječ je, kao što smo već u nekoliko navrata pisali - o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno ušteđeno gradskom i državnom proračunu 246,6 tisuća kuna, a što u sljedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29,6 milijuna kuna.

Sastanak je danas održan između gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o., te s glavnom temom upravo – realizacije aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

- Gradonačelnik Bosilj je istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana. Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva – poručili su iz gradske uprave.

Solarna elektrana na krovu Arene?

Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u, izvjestili su iz gradske uprave.

Komentari