Grad Varaždin

Hrašćica korak bliže do novog dječjeg vrtića, otvoren postupak javne nabave

Objavljeno: 12.07.2023. 10:33

Zadnja izmjena: 12.07.2023. 11:09

Grad Varaždin pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za izgradnju dječjeg vrtića u Hrašćici, u vrijednosti od 752 tisuće eura bez PDV-a, odnosno 900 tisuća s PDV-om, priopćeno je danas iz Grada Varaždina.

- Iako se cijeli postupak nažalost odužio radi rušenja proračuna i provođenja izbora, izgradnja novog dječjeg vrtića u Hrašćici ide dalje i iznimno me 
veseli što će 60-ak naših mališana već iduće godine moći pohađati novi vrtić u svom naselju. Znam da su mještani Hrašćice ovo čekali nekoliko 
desetljeća i sada ćemo to konačno realizirati. Samim time smanjit ćemo gužve za upise u gradske vrtiće u drugim dijelovima grada –  rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Najavio je i da na aktualni poziv ministarstva pripremaju prijavu za dogradnju dječjeg vrtića u Gortanovoj, čime bi u potpunosti riješili problem s nedostatkom kapaciteta.

Rok dostave ponuda za dječji vrtić u Hrašćici je 1. kolovoza ove godine. Njegova izgradnja sufinancira se sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, u sklopu poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova, stoji u priopćenju Grada.


 

Komentari