burno jutro, buran dan

Kratka kronologija političke "bombe" dana u problemu bez konca i kraja

Objavljeno: 26.04.2019. 16:02

Zadnja izmjena: 26.04.2019. 18:53

Foto: Arhiva

  • Odluka Habuševe vlasti

Gradsko vijeće za vrijeme mandata Gorana Habuša u listopadu 2012. godine donosi odluku da se izabere zajednica ponuditelja kako bi se riješio problem bala – zajednica je i odabrana, ali bale nije dobila nego je nastao pravni spor.

  • Stavljane van snage Habuševe Odluke

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok po dolasku na vlast pokreće pregovore s predstavnicima spomenute zajednice ponuditelja, međutim naposlijetku Gradskom vijeću se predlaže i ono naposlijetku prije dva mjeseca izglasava da se Odluka Habuševog gradskog vijeća stavi izvan snage.

  • Poništenje Čehokove Odluke o poništenju Habuševe Odluke

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave poništila je Odluku varaždinskog Gradskog vijeća iz veljače ove godine, kojom je izvan snage stavljena Odluka o odabiru zajednice ponuditelja iz listopada 2012. godine, koju je donijelo Habuševo Gradsko vijeće.

  • Habijan: „Zabrinut sam!“

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan tim povodom jutros je sazvao presicu na kojoj je izrazio zabrinutost za budućnost rješavanja problema bala:  „Smatrao sam da je navedena odluka početak kraja problema s baliranim otpadom. Očekujem da gradonačelnik Čehok i njegovi zamjenici predlože novo rješenje problema“, rekao je.

Više ovdje.

  • Martinčević: „Čehokov debakl!“

Predsjednica gradskih Reformista Natalija Martinčević oglasila se priopćenjem u kojem je ustvrdila kako je odluka državne komisije „dokaz da Čehok i njegov koalicijski partner HDZ nemaju nikakvo rješenje za bale – to je debakl Čehokove politike“, stava je Martinčević.

Više ovdje.

  • Habijan optužio Martinčević

„Podsjetio bih specijalnu savjetnicu kako je upravo ona 2013. godine kao zamjenica gradonačelnika predložila i zalagala se za donošenje odluke o odabiru ponuditelja koja nas je dovela u bezizlaznu situaciju“, napisao je na Facebooku Habijan.

  • Čehok optužio Habuša, Martinčević i SDP

„Isključivi krivci su upravo Habuš, Martinčević i SDP koji su u trenutku kada je važio ugovor Varkom-T7 VIS donijeli protuzakonito koncesiju od 90 milijuna kuna. Oni su glavni krivci što mi ne može jednostavno pravno iz te koncesije“, rekao je Čehok.

Više ovdje.

  • Martinčević: "Habijan laže kao Čehok"

"Kao što je dobro poznato i lako provjerljivo, za ništa od toga o čemu Habijan govori nisam nikad glasala niti predlagala. Preporučila bih mu da u iznošenju laži manje ide stopama svog idola Čehoka, a da se više posveti pravu kako gradske vijećnike ne bi svojim 'pravnim tumačenjem' navodio na pogrešne odluke poput ove", očitovala se Martinčević na Facebooku.

  • I što sada?

Vjerojatno će uslijediti žalba upravnom sudu, bale će i dalje stajati, a u gradskoj političkoj areni već je izbio rat.

Komentari