mijenja se 7 bolničkih paviljona

Kreće energetska obnova Opće bolnice Varaždin vrijedna više od 66 milijuna kuna

Objavljeno: 14.06.2016. 11:27

Zadnja izmjena: 14.06.2016. 11:50

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Ugovorom koji su danas potpisali ravnateljica Opće bolnice Varaždin dr. med. Sanja Zember, financijski direktor Prvog plinarskog društva Damir Spudić i direktor APN-a Goran Bradić, predviđena je energetska obnova sedam građevina - zgrada interne, neurologije, kirurgije,laboratorija, praonice, računovodstva i kuhinje. Vrijednost radova iznosi 66,8 milijuna kuna.

Na svim će se zgradama zamijeniti stolarija, izraditi Fasade ETIC sustava, zamijenit će se pokrov na Neurologiji, promijeniti kotlovnica u zgradama Kirurgije i Interne, ugradit će se dizalice topline, izolirat će se tavana i zamijeniti sva rasvjetnih tijela, LED rasvjetnim tijelima itd.

Očekivana godišnja ušteda 3,4 milijuna kuna

Godišnje će se uštedjeti 3, 4 milijuna kuna odnosno 8.650.000,00 Kwh energije.Gotovo 20 milijuna kuna daje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pa pružatelju energetske usluge treba vratiti 46,8 milijuna kuna tijekom razdoblja od 14 godina. 

"Prethodna sanacijska uprava odlučila je koje  zgrade ulaze u energetsku obnovu. Moj zadatak je samo nastaviti projekt kako bi sve bilo u interesu u prvom redu pacijenata, a potom i zdravstvenih djelatnika koji će boraviti  svakodnevno u tim zgradama." - objasnila je ravnateljica.

Završetak projekta do kraja 2017.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević te župan Varaždinske županije Predrag Štromar. 

"Velik dio radova radit će tvrtke iz Varaždinske županije i time će se zaposliti građevinski sektor.  Mislim da takve projekte treba hitno ubrzati. Sljedeća tri mjeseca će se projektirati, a tek onda nastupiti gradnja, čiji se završetak predviđa do kraja sljedeće godine." - komentirao je župan. 
Ministar Kuščević pohvalio je Varaždinsku županiju koja, prema njegovim riječima, zaista prednjači u ovim procesima. 

 

Komentari