završetak radova u rujnu iduće godine

Kreće izgradnja dugonajavljivanog palijativnog centra u Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.10.2017. 17:14

Zadnja izmjena: 17.10.2017. 17:26

U Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof danas je počela izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III sa servisnom internom prometnicom te opremanje Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb, a zavreštak radova očekuje se u rujnu sljedeće godine. 

Inače, ovaj se projekt financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je oko 51, 5 milijuna kuna. Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić rekao je kako će ukupan broj kreveta za palijativnu skrb povećati na 89 te kako ovaj projekt podrazumijeva i energetsku obnovu dviju susjednih zgrada te izgradnju trafostanice i opremanje vrlo vrijednom medicinskom opremom ostatka bolnice.

Pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić istaknuo je korištenje europskih sredstava za podizanje kvalitete zdravstvene zaštite, ne samo u Novom Marofu nego i u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama.

- Pored toga iz europskih fondova je i 50 milijuna kuna za dnevnu bolnicu u Općoj bolnici u Varaždinu, a čeka se potpisivanje sporazuma za oko 20 milijuna kuna za objedinjeni hitni bolnički prijem. Treća je stvar Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama, kompletno novi trakt u Toplicama koje su jedini centar koji se bavi tom problematikom u Hrvatskoj. Očekuje se otvaranje javnog poziva krajem mjeseca, a Varaždinske Toplice su prihvatljiv prijavitelj - rekao je Kovačić.

Početku radova nazočioli su također zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić.

 

Komentari