sredstva iz europe

Kreće izgradnja sortirnice u Varaždinu - danas potpisivanje ugovora

Izgradit će se postrojenje za sortiranje i odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala...
Objavljeno: 19.01.2022. 12:47

Zadnja izmjena: 20.01.2022. 07:57

Danas će u salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina biti potpisani ugovori o  izgradnji i opremanju, te nadzoru radova na izgradnji sortirnice na lokaciji Motičnjak u Varaždinu.

Ugovor o izgradnji i opremanju sortirnice u iznosu od 33.5 milijun kuna potpisati će gradonačelnik Grada Varaždina  Neven Bosilj, a u ime ponuditelja ekonomski najpovoljnije ponude Darko Varga, direktor tvrtke  MEPRO d.o.o. . Ugovor o nadzoru radova gradonačelnik će potpisati s Žarkom Kraljićem, prokuristom tvrtke Aedificon d.o.o.

Inače, Grad Varaždin će zajedno s ostalim općinama dobiti bespovratno 30.4 milijuna kuna. To znači da je Grad Varaždin zajedno s još 19 jedinica lokalna samouprave dužan osigurati samo 10 posto ukupnih sredstava, a 90 posto sredstava osigurava Europska unija.

O sortirnici

Izgradit će se postrojenje za sortiranje i odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala, a kapacitet sortirnice bit će do 7000 tona godišnje u jednoj smjeni.

 

Komentari