novi sadržaji

Kreće obnova dvorca Opeke, potpisan Ugovor vrijedan 36,8 milijuna kuna

Danas je u Srednjoj Školi Arboretum Opeka Marčan potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i opremanju dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.06.2021. 12:03

Zadnja izmjena: 16.06.2021. 12:07

Smještajni kapaciteti s 50 kreveta, oprema za praktikume i laboratorije, novi kurikulumi, genetska baza sjemenja, laboratorij za analizu tla, vina, octa, meda i biljni ulja, centar za floristiku, vinski praktikum, vinski podrum i kušaonica vina.

Ovo je samo dio sadržaja koji će biti dostupni nakon rekonstrukcije i opremanja dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi. Danas je u Srednjoj Školi Arboretum Opeka Marčan potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i opremanju dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi vrijedan 36.8 milijuna kuna.

U okviru radova će se, među ostalim, rekonstruirati sjeverno krilo, istočno krilo s tornjem i južno krilo, potkrovlje s organizacijom smještajnih jedinica za učenike gostujuće predavače i pedagoško osoblje u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, ugraditi novo dizalo u južnom krilu radi osiguranja pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a uređen će biti i pristup dvorcu te parkirališnim prostorima neposredno uz ulaz s javnom rasvjetom.

-  Ovaj Centar je važan za cijelu regiju, ali i državu, obzirom da je među svega tri u sektoru poljoprivrede u Hrvatskoj. Smatram da izvođenjem odnosno provedbom ovog projekta svi dobivaju. Zaista ne vidim jedan jedini trenutak, dodirnu točku gdje bi itko išta gubio. Samo dobre stvari  – rekao je je župan Anđelko Stričak.

Radovi se izvode u sklopu EU projekta „Rekonstrukcija dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi" pri SŠ "Arboretum Opeka" Marčan. Ukupna vrijednost tog projekta je 43.075.612,50, od čega je 30 milijuna kuna iz EU fondova.

Komentari