POTPISAN UGOVOR

Kreće prva faza izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija

Objavljeno: 26.03.2021. 11:24

Zadnja izmjena: 07.04.2021. 09:27

Prije 10 godina započela je gradnja temelja dvorane Osnovne škole Sveta Marija, a danas su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek potpisali sporazum o financiranju I. faze izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija.

Početkom 2019. godine Općina i Županija pokrenule su izmjenu glavnog projekta za izgradnju sportske dvorane u sklopu kojeg će se izgraditi i dvije učionice za razrednu nastavu. Izgradnja dvorane odvijat će se u dvije faze, a Međimurska županija pokrenula je inicijativu i za projekt energetske obnove zgrade škole.

„Županija će u svom proračunu osigurati sredstva za realizaciju I. faze projekta te je vrijeme da Sveta Marija dobije sportsku dvoranu. Uz to, projektno-tehnička dokumentacija za energetsku obnovu zgrade je već spremna jer želimo učenicima stvoriti što kvalitetnije uvjete za boravak u školi.“, kazao je župan Posavec.

Za dovršetak I. faze projekta Općina Sveta Marija izdvojit će 2 milijuna kuna, pojasnila je načelnica Đurđica Slamek. Potpisivanju sporazuma nazočili su zamjenik župana Josip Grivec, zamjenik načelnice Ivica Kočić i općinska vijećnica Marija Frančić.

Izgradnjom i opremanjem dvorane otvorit će se niz novih mogućnosti za osnovnoškolce, ali i sve mještane ovog kraja, osobito udruge koje svojim radom pridonose očuvanju kulturne baštine mjesta. Uz izgradnju dvorane u Svetoj Mariji u planu je i izgradnja dvorana u Svetom Martinu na Muri i Vratišincu, najavio je župan Posavec. U drugoj fazi izgradnje dvorane slijedi uređenje i opremanje dvorane iz čega proizlazi ukupna vrijednost projekta od 11 milijuna kuna, koji će zajednički financirati Općina Sveta Marija i Međimurska županija.

Komentari