općina maruševec

Krenule isplate bespovratnih sredstava mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Objavljeno: 23.12.2020. 18:08

Zadnja izmjena: 23.12.2020. 18:09

Sredinom rujna ove godine Općina Maruševec objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec, kao jednu od novih demografskih mjera za motiviranje i zadržavanje ljudi na svom području.

Cilj Općine Maruševec je stvaranje osnovnih uvjeta za ostanak i doseljavanje mladih obitelji u ruralna područja radi demografske obnove, povećanja broja stanovnika i ravnomjernog gospodarskog razvoja općine. -Kroz ovaj program za mlade obitelji u općinskom Proračunu osigurali smo 250 tisuća kuna, a ako tom iznosu pribrojimo i ostale pomoći poput povećanih potpora obiteljima novorođenčadi, sufinanciranja predškolskog odgoja, darova, prijevoza, radnih bilježnica za osnovnoškolce, produženog boravka, troškova toplog obroka, škole plivanja, stipendija, dolazimo do iznosa od gotovo 3 milijuna kuna. To konkretno pokazuje da je Općina Maruševec socijalno osjetljiva i da brine o potrebama svojih građana tijekom cijele godine, ističe načelnik Damir Šprem.

Za ostvarivanje bespovratne potpore stiglo je 12 prijava od kojih je 11 ispunilo sve uvjete propisane Javnim pozivom. -Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Općina Maruševec sklopila je s 11 korisnika od kojih se troje prijavilo za Mjeru 1., odnosno sufinanciranje od 30 tisuća kuna za kupnju obiteljske kuće, a osmero za Mjeru 2., odnosno sufinanciranje rekonstrukcije i/ili adaptacije stambenog prostora u iznosu od 15 tisuća kuna. Vjerujemo da smo sa spomenutim Programom demografskih mjera potaknuli i motivirali i druge mlade obitelji na osamostaljenje i ostanak u našoj Općini, zbog čega smo i u idućoj godini osigurali sredstva potpore za istu namjenu. Čestitamo mladim obiteljima kojima će sredstva početi stizati na račune ovih dana i pozivamo i druge da se iduće godine jave na Javni poziv i iskoriste pomoć Općine Maruševec u kupnji i adaptaciji svog stambenog prostora, naglašava zamjenik načelnika Mario Klapša.

Komentari