Varaždinci iz Nairobija kreću u krug po istočnoj Africi

Piše: evz

Objavljeno: 08.08.2011. 11:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: putopis.net

Krešo i Davorka Kovač, bračni par iz Varaždina, javili su nam se sa svog putovanja u Afriku, koje su odlučili popratiti nizom tekstova na svom blogu.

Krešo i Davorka se trenutno nalaze u Nairobiju u Keniji do kojeg su zrakoplovom stigli kroz Zagreb, Dubrovnik, Istanbul i Bahrein, a opisuju ga kao grad sa nekoliko impozantnih građevina okruženih sirotinjskim kvartovima.

Iako Nairobi nudi sve što čovjeku treba – od restorana do hotela, neobična je pomisao da u ovom trenutku na sjeveroistoku Kenije ljudi umiru od gladi. O tome svjedoče i novinski članci koji pozivaju na solidarnost cijele nacije.

- Javljat ćemo se iz svih mjesta koje ćemo posjetiti na našoj turi. Pozivamo Varaždince da nas prate i putem našeg bloga - rekli su nam Dada i Krešo.

Nakon Nairobija, Krešo i Davorka namjeravaju napraviti krug po Africi, a kojim će putem krenuti možete otkriti na njihovom blogu putopis.net, a javljat će se i nama povremeno.

Krešo i Dada - svjetski putnici

Varaždinskom bračnom paru ovo je tek jedno od mnogih putovanja diljem svijeta. Na njihovom blogu mogu se tako popratiti i njihovi dojmovi s prijašnjih putovanja, a lista je uistinu impozantna: Skandinavija, Južna Amerika, Jugoistočna Azija, Indija, Sjeverna Afrika, te gotovo cijela Europa...

Komentari