Inicijativa HDZ-ovaca

Križanić zahtjeva donošenje plana navodnjavanja: Jedini ga nemamo, a preduvjet je za natječaje

Objavljeno: 30.04.2016. 15:18

Zadnja izmjena: 30.04.2016. 17:44

Foto: Arhiva

Varaždinska županija, uz Krapinsko-zagorsku županiju, jedina u Republici Hrvatskoj još nije donijela odluku o donošenju plana navodnjavanja za područje županije, povodom čega je županijski vijećnik HDZ-a dr. Josip Križanić predsjednici Županijske skupštine Dubravki Biberdžić uputio inicijativu (zahtjev) da nadležne županijske službe što prije počnu s procedurom pripreme i donošenja odluke o planu navodnjavanja Varaždinske županije.

- Plan navodnjavanja je nužna pretpostavka za razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Varaždinske županije, kao preduvjeta za rast standarda njezinih stanovnika te razvoja gospodarstva u cjelini – navodi u svojoj inicijativi Križanić.

Preduvjet za natječaje

Uz to, napominje kako one županije koje imaju donesen plan navodnjavanja sukladno njemu mogu provoditi aktivnosti, ali i dobivati sredstva za navedene zahvate u prostoru. Drugim riječima, to znači da se poljoprivrednici Varaždinske županije ne mogu javljati na natječaje za navodnjavanje sve dok županija nije donijela spomenuti akt.

Stoga, županijski vijećnik HDZ-a dr. Josip Križanić upozorava da je nužno da se donese ovakav akt te od stručne službe Županijske skupštine traži da pripremi svu potrebnu dokumentaciju za uvrštavanje ove točke dnevnog reda već na prvu sljedeću sjednicu Skupštine Varaždinske županije.

Komentari