Općina Petrijanec

Kroz projekt "Zaželi za Petrijanec" 11 gerontodomaćica brinulo za 75 starijh mještana

Objavljeno: 19.07.2023. 15:47

Zadnja izmjena: 19.07.2023. 18:00

Općina Petrijanec uspješno je provela projekt „Zaželi za Petrijanec – faza III“ iz Programa zapošljavanja žena Zaželi, kojim je 11 zaposlenih žena 6 mjeseci pružalo usluge pomoći za 75 sugrađana iz skupine starijih i nemoćnih osoba, priopćeno je danas iz te općine.

Projekt „Zaželi za Petrijanec – faza III“, vrijedan 71.404 eura, sufinanciran je novcem Europske unije te iz državnog proračuna, a ciljevi su mu bili da se omogući pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s područja općine Petrijanec te poveća razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Kako navode iz Općine, oba cilja uspješno su ostvarena te je u sklopu projekta 11 zaposlenih žena 6 mjeseci pružalo usluge pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brige o higijeni, dostave lijekova, plaćanja računa, dostave namirnica, pružanja podrške kroz razgovore i druženje, za ukupno 75 sugrađana iz skupine starijih i nemoćnih osoba.

- Zahvaljujem vrijednim gerontodomaćicama koje su se potrudile obavljati svoje zadatke sukladno opisu svojeg posla, također zahvaljujem svim korisnicima koji su bili pristupačni i dobro surađivali s našim gerontodomaćicama. Žao mi je što je projekt trajao samo 6 mjeseci, te sam pokušao više puta apelirati da se III. faza projekta produlji kako bi zaposlene žene imale dugotrajniju sigurnost, a krajnji korisnici osiguranu potrebnu skrb na duže vrijeme - rekao je Željko Posavec, načelnik općine Petrijanec.

Apelirao je na Europski socijalni fond, odnosno Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – da se nastavi projekt Zaželi, tj. da se mora ići u IV. fazu ili da to postane trajno rješenje za samačka domaćinstva.

Komentari