'bio sam u hž-u, pričali smo'

Stričak se uključio u problem Kućanske rampe: Ovo je, kaže, način da se rastereti promet

Od HŽ Infrastrukture je, kako kaže, zatražio da se očituju o projektu Kućanske rampe, ali i izgradnju intermodularnog terminala za utovar i istovar tereta. "U početku su bili malo u čudu jer prijašnji župan o tome uopće nije vodio brigu, tu investiciju nije nigdje spominjao", rekao je danas...
Objavljeno: 18.05.2022. 18:15

Zadnja izmjena: 18.05.2022. 18:24

Županijski vijećnik iz redova HDZ-a Tin Jurak na današnjoj je sjednici postavio pitanje je li moguće rješavanje problema željezničko-cestovnog prijelaza Kućanska rampa uvrstiti u projekt Lepoglavske spojnice.

Kako je rekao župan Anđelko Stričak u odgovoru, od HŽ Infrastrukture je zatražio da se očituju o projektu Kućanske rampe, ali i izgradnju intermodularnog terminala za utovar i istovar tereta. 

- U početku su bili malo u čudu jer prijašnji župan o tome uopće nije vodio brigu, tu investiciju nije nigdje spominjao. Odgovorili su kako je, s obzirom da prije nije bilo potpore Županije, a u razgovoru s Gradom jer je Grad pokrenuo pripremu za izgradnju tog projekta, stav HŽ-a bio da će Grad to sâm riješiti. Ako postoji potreba, možemo organizirati novi set razgovora da vidimo jesu li voljni izaći u susret da se problem riješi.

Isto tako, Stričak je najavio mogućnost izgradnje terminala za koji bi rasteretio promet.

- Iz HŽ Infrastrukture navode da su se u okviru njihovih mogućnosti i ovlasti spremni uključiti u vezi intermodalnog terminala u Brezju. Ako se procijeni da je potreba da se za naše gospodarstvo izgradi taj terminal, oni će izaći u susret i da planiramo njegovu izgradnju u Brezju kako bismo rasteretili promet iz centra Varaždina.

Komentari