gospodarenje otpadom

Lepoglava i Klenovnik zajedno će educirati, informirati i savjetovati građane o održivom gospodarenju otpadom

Objavljeno: 16.02.2018. 09:49

Zadnja izmjena: 16.02.2018. 09:49

Grad Lepoglava i Općina Klenovnik zajedno će sudjelovati u projektu kojim će educirati, informirati i savjetovati građane o održivom gospodarenju otpadom.

Naime, nakon što je Gradsko vijeće grada Lepoglava na svojoj posljednjoj sjednici donijelo Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, u roku od 90 dana spomenuta Odluka će se početi primjenjivati što će uvelike utjecati na sustav gospodarenja otpadom, a koji će morati primjenjivati sami građani.

Kako bi na vrijeme educirali, informirali i savjetovali svoje građane, gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik općine Klenovnik Mladen Blaško potpisali su Sporazum o udruživanju u provedbi projekta temeljem otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

Kako su istaknuli gradonačelnik i načelnik, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom jedinice lokalne samouprave dužne su na svojim područjima provoditi upravo spomenute izobrazno-informativne aktivnosti, a kroz navedeni Poziv za to su osigurana i značajna EU sredstva po koja Lepoglava i Klenovnik idu zajedno.

Projekt će se između brojnih aktivnosti fokusirati i na edukaciju o sprječavanju nastanka otpada, informacije kako pravilno odvajati otpad u kućanstvima, kako kućno kompostirati i ponovno upotrijebiti predmeta, a sve s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.
 

Komentari