nema dovoljno sredstava

Lepoglava s 13 000 kuna pomaže kupnju potrebnog vozila za HGSS, a poziva i ostale da se uključe

Objavljeno: 02.03.2018. 08:58

Zadnja izmjena: 02.03.2018. 09:09

Gradonačelnik Lepoglave, Marijan Škvarić poziva gradove, općine i Županiju da pruže potporu Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja tako da pomognu pri kupnji vozila za potrebe HGSS-a - stanice Varaždin. Lepoglava će to učiniti s 13 000 kuna, no to još nije dovoljno. 

Kako bi pomogli ovoj instituciji koja stoji na raspolaganju građanima u nevolji, gradonačelnik Lepoglave, Marijan Škvarić, potpisao je s pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja - stanice Varaždin, Mariom Musulinom ugovor kojim će Lepoglava s 13 000 kuna sufinancirati rad varaždinske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja.

- Iako smo zakonom obavezni financirati Hrvatsku gorsku službu spašavanja, u Gradu Lepoglavi svjesni smo potrebe financiranja odnosno pružanja podrške radu službi koja uvelike pridonosi sigurnosti naših građana kao i svih onih koji borave na području našeg grada – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić

Interventna stanica HGSS-a u Lepoglavi 

Budući da se na području grada Lepoglave dijelom protežu planine Ivančica i Ravna Gora, Grad Lepoglava zainteresiran je da se upravo na gradskom području stacionira interventna stanica HGSS-a, o čemu se, kao o mogućnosti, ovom prilikom i razgovaralo. 

Govoreći o radu HGSS-a – stanice Varaždin, njezin je pročelnik izvijestio o pokrenutoj nabavci prijeko potrebnog terenskog vozila koji bi članovima službe omogućio veću mobilnost i operativnost. Spomenuo je da proračun HGSS-a - stanice Varaždin ne omogućava njegovu jednokratnu kupnju već će se to učiniti putem leasinga. Naime, dio sredstava osigurao je sam HGSS, no nedostaje još oko 61.000 kuna. 

- Kada bismo svi izdvojili od dvije do tri tisuće kuna, a što smatram da ne bi trebao biti problem za naše proračune, bez problema bismo prikupili potrebnih 61.000 kuna i pomogli HGSS-ovcima. Ne smijemo zaboraviti da je riječ o volonterima koji su 24 sata dnevno pripravni pomoći građanima u nevolji – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Komentari