dobro pripremljeni projekti

Lepoglavi više od 14 milijuna kuna investicija za komunalnu infrastrukturu i dječji vrtić

Objavljeno: 13.07.2018. 09:17

Zadnja izmjena: 13.07.2018. 09:27

Snažan impuls investicijskom ciklusu u prvoj polovici godine na području Grada Lepoglave dale su potpore od strane države od 10 milijuna kuna, a kako kažu iz Grada, pridoda li se tom iznosu i iznos sredstva s kojima će u realizaciji navedenih projekata i programa sudjelovati Grad, riječ je o investicijama vrijednim više od 14 milijuna kuna.

Prema riječima gradonačelnika Marijana Škvarića, dobivene potpore u velikoj će mjeri biti usmjerene uređenju komunalne infrastrukture. Naime, dobivena su sredstva za izgradnju i sanaciju lokalnih nerazvrstanih prometnica te sanaciju klizišta kao i za njihovo zimsko održavanje i čišćenje, dok je najveći iznos potpore ostvaren za adaptaciju i rekonstrukciju zgrade dječjeg vrtića u Lepoglavi. Potpore su dobivene i za program edukacije o potrebi i načinu selektiranja otpada te za nabavku spremnika za njegovo odlaganje.

- Uz sposobnost i znanje da osmislimo i pripremimo projekte i programe te ih prijavimo na natječaje, važan čimbenik u ostvarivanju potpora je i gradska financijska sposobnost sufinanciranja projekta. Naime, proteklih nekoliko godina zbog smanjenja gradskog proračuna nismo bili u mogućnosti sufinancirati brojne projekte i programe. S promjenom zakonskih propisa vezanih za financiranje lokalne i regionalne samouprave, zbog kojih smo proteklih godina ostali bez polovice proračunskih prihoda, došlo je do povećanja proračunskih prihoda što nam je vratilo mogućnost pokretanja brojnih projekata i programa usmjerenih razvoju našeg grada – istaknuo je Škvarić

 

 

Komentari