Lepoglavske udruge održale Dan otvorenih vrata udruga

Objavljeno: 01.06.2015. 14:58

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 09:33

Foto: Grad Lepoglava

Što rade i kako koriste sredstva dobivena iz gradskog proračuna, udruge s područja Grada Lepoglave predstavile su građanima te drugim udrugama s gradskog područja na Danu otvorenih vrata udruga održanom u Lepoglavi.

Svoju su rad organizacije civilnog društva predstavile tijekom izlaganja  u lepoglavskom Domu kulture, dok su za interaktivno predstavljanje svojih aktivnosti iskoristile gradski park u neposrednoj blizini.

- Iako se nisu odazvale sve udruge koje su potpisale ugovor s Gradom o sufinanciranju njihovih projekata, što svakako, u najmanju ruku, nije bilo pristojno, one koje su sudjelovale na prvim Danima otvorenih vrata pokazale su zašto je važno ulagati u njihove programe i civilno društvo. Zbog toga im veliko hvala na sudjelovanju, uz želju da im se svi zacrtani planovi i ciljevi u udrugama i projektima ostvare i ispune – istaknuo je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač, dodavši da se ovom prigodom razgovaralo o osnivanju Savjeta za razvoj civilnog društva Grada Lepoglave te novom načinu sufinanciranja projekata i programa udruga sukladno Uredbi o kriterijima mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

Dani otvorenih vrata udruga bili su prilika za dodatno osnaživanje solidarnosti i povjerenja u lokalnim zajednicama te za podsjećanje na važnu ulogu koju udruge imaju u povezivanju građana u rješavanju problema i stvaranju mreža uzajamne podrške.

Komentari