prvi u hrvatskoj imaju ovu titulu

Lepoglavskom sportu više sredstava nego lani - cifra već gotovo došla do 600 tisuća kuna

Objavljeno: 13.02.2018. 19:23

Zadnja izmjena: 13.02.2018. 19:23

Ovogodišnjim Proračunom Grada Lepoglave za financiranje javnih potreba u sportu u  osigurano je 595 tisuća kuna, od čega 510 tisuća Zajednici sportskih udruga Grada Lepoglave (ZSUGL).

Preostalih 85.000,00 kuna namijenjeno je organizaciji zimskog malonogometnog turnira (20.000 kuna), za dodatnu potporu sportskim kolektivima koji ostvaruju izvrsne sportske rezultate (20.000 kuna) te za nabavku i održavanje sportske opreme (45.000,00 kuna).

O tome je potpisan Ugovor između Grada Lepoglave i Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave koji su parafirali gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Zajednice Ivica Rudec.

- Da je sport u Gradu Lepoglavi na visokoj razini, što je i zasluga sportskih djelatnika, potvrdili smo dobivanjem titule Europskog grada sporta. Prvi smo nosioci te titule u Hrvatskoj. - istaknuo je Škvarić. 

- Svjesni smo situacije u kojoj se Grad nalazio prijašnjih godina, ali iznimno cijenimo što se sredstva povećavaju. Mi ipak nismo sjedili prekriženih ruku već nastojimo, što smo činili i prijašnjih godina, osigurati sredstva i iz drugih izvora. – zahvalio je na gradskoj podršci sportu predsjednik ZSUGL-a Ivica Rudec. Potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i Damir Kužir, tajnik Zajednice.

Komentari