doznajemo

Leverić: Najnižu ponudu za brzu cestu dala je Zagorje gradnja i ona iznosi...

Kako nam je danas otkrio Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta, otvorene su sveukupno četiri ponude, od kojih je cjenovno najniža ona tvrtke Zagorje gradnja d.o.o...
Objavljeno: 20.04.2023. 16:12

Zadnja izmjena: 20.04.2023. 16:22

Kao što smo jučer izvjestili, u Hrvatskim cestama otvorene su ponude u postupku javne nabave za izgradnju prve etape brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina.

Kako nam je danas otkrio Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta, otvorene su sveukupno četiri ponude, od kojih je cjenovno najniža ona tvrtke Zagorje gradnja d.o.o. u iznosu od 25,4 milijuna eura bez PDV-a, odnosno 31,7 milijuna eura s PDV-om.

- Po otvaranju ponude, započinje postupak pregleda istih, a kako bi se u konačnici donijela Oduka o odabiru izvođača radova. Po donošenju Odluke, postoji zakonski rok za ulaganje eventualne žalbe, tako da ne možemo prejudicirati kada bi izvođač bio uveden u posao. Znači prvo je potrebno pregledati ponude te donijeti Odluku o odabiru izvođača radova – rekao nam je Leverić danas.

Prva dionica od 7,5 kilometara

  • Podsjetimo, cesta će kada će u potpunosti biti gotova prolaziti kroz tri grada (Varaždin, Ivanec, Lepoglava) i tri općine (Vidovec, Beretinec, Maruševec) te će ukupno biti duga 21,5 kilometara, pri čemu će duljina dionice koja će se prva graditi (ova do Cerja Tužnog) iznositi 7,5 kilometara. 

Komentari