reakcija

Liga za Varaždin: "Grad je sada odustao od sporne prodaje, ali šteta je učinjena"

Objava Lige za Varaždin

Objavljeno: 17.03.2021. 08:27

Zadnja izmjena: 17.03.2021. 09:20

Objava Lige za Varaždin:

Liga za Varaždin pozdravlja odluku Grada Varaždina, tj. gradonačelnika Ivana Čehoka, da djelomično poništi raspisani javni natječaj za prodaju zemljišta na koju smo upozoravali, odnosno - prodaju zemljišta Grada Varaždina na prostoru preko puta Konzuma na Banfici, konkretno na mjestu gdje se u prošlosti postavljao cirkus.

  • Liga za Varaždin: Grad ne smije u četvrtak prodati zemljište predviđeno za prometnice, više ovdje.   

Obavijest o djelomičnom poništenju natječaja

Apsurd

Kao što smo više puta i na više mjesta istaknuli, Grad Varaždin se neobjašnjivom odlukom gradske vlasti našao u apsurdnoj situaciji da prodaje dio zemljišta koje je prema GUP-u na svoja tri dijela određeno kao važna javna prometnica. Postavljalo se stoga pitanje: hoće li Grad Varaždin u budućnosti biti primoran od privatnika kupiti nešto što će mu sada prodati?   

— Drago nam je da je naše upozorenje uvaženo, te ponavljamo naš prijedlog da se sada ponajprije pristupi pravilnom formiranju građevinskog zemljišta a tek potom njegovoj prodaji – kaže vijećnik Lige za Varaždin i potpredsjednik Gradskog vijeća Davor Patafta.   

— U svakom slučaju, nije dobro da gradska vlast ovako nesmotrenim postupcima investitore dovodi u neizvjesnost i u nezavidnu situaciju. Već samim time učinjena jedovoljna šteta – zaključuje potpredsjednik Vijeća.