ob varaždin poslala priopćenje

Liječnici odlaze iz Varaždina, iz bolnice poručuju kako poduzimaju mjere za poboljšanje uvjeta rada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2017. 13:23

Zadnja izmjena: 18.09.2017. 13:48

Foto: Arhiva

Kako piše u priopćenju Opće Bolnice Varaždin, uprava bolnice zajedno s Varaždinskom županijom radi na osiguravanju uvjeta za provođenje mjera koje bi osigurale zapošljavanje i ostanak stručnih kadrova u varaždinskoj bolnici.

Kako napominju iz bolnice, u posljednje vrijeme je od ukupno 250 doktora medicine koliko ih bolnica zapošljava otišlo deset liječnika, a još su četiri liječnika najavila svoj odlazak. Ipak, ravnatelj bolnice Nenad Kudelić rekao je kako su oni ove godine već počeli provoditi mjere kako bi se poboljšali uvjeti rada i stručno napredovanje liječnika.  

- Putem raspisivanja natječaja za specijalizacije planira se do kraja 2017. zaposliti 38 novih doktora medicine, te uputiti 16 liječnika bolnice na uže specijalizacije.- poručuju u priopćenju

Što se tih mjera tiče, tu je plan specijalističkog i subspecijalističkog usavršavanja, rad na novom unutarnjem ustroju i sistematizaciji poslova, ali i osiguranje dodatnih sredstava za cjeloživotno učenje- seminari, kongresi, edukacije i slično. Također, kako piše u priopćenju, radi se na tome da se osiguraju dodatna sredstva za upućivanje liječnika na studijsku edukaciju u druge zdravstvene ustanove, ali i na uvođenje godišnje novčane nagrade kojom će se stimulirati i dati maksimalna podrška u izradi stručnih radova, prezentacija i slično.

''Velike investicije poboljšat će uvjete rada''

Ravnatelj Kudelić je također istaknuo mjeru olakšavanja uvjeta stanovanja liječnika na poručju Varaždinske županije, a o tim povoljnim kreditima za liječnike bilo je riječi i na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća. 

Također, kako poručuju iz bolnice, investicije od 200 milijuna kuna za različite projekte koji će se provoditi u sklopu bolnice znatno će poboljšati uvjete rada i stručnog usavršavanja, ali će poboljšati uvjete liječenja pacijenata bolnice.

 

 

 

Komentari