Ljetna škola sigurnosti na FOI-ju privukla sudionike iz industrije i strane studente

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.07.2015. 10:53

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 15:01

Foto: FOI

U ponedjeljak je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela međunarodna ljetna škola iz sigurnosti pod nazivom „Ethical Hacking and Incident Response“ (skraćeno EHIR). Ljetna škola trajat će do petka, 10. srpnja...

Ljetnu školu organizirali su Laboratorij za otvorene sustave i sigurnost i Ured za međunarodnu suradnju Fakulteta organizacije i informatike u suradnji s partnerskim sveučilištima Hogeschool van Amsterdam (Amsterdam University of Applied Sciences) iz Nizozemske i University of Salford iz Velike Britanije. U ljetnoj školi sudjeluje 15 stranih studenata i 10 FOI studenata te 15-ak vanjskih sudionika iz industrije.

Program ljetne škole vrlo je intenzivan, traje od 9 sati ujutro do 17 sati poslijepodne, a organiziran je u dva glavna dijela: nastava i praktični dio (rješavanje zadatka po timovima). Studenti su podijeljeni u 6 timova te moraju međusobno surađivati kako bi uspješno završili zadatak i ispunili sve uvjete.

Predavači su dr.sc. Tonimir Kišasondi (FOI), dr. Ali Dehghantanha (University of Salford), Arnim Eijkhoudt (HvA) i Tomislav Androš (Diverto Security). Osim formalnog dijela, za studente su organizirana razna druženja i teambuildinzi.

Komentari