Ljubavnica varaždinskog svećenika: Pisala sam mu propovijedi

Objavljeno: 10.02.2012. 11:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Ljubavnica jednog od varaždinskih svećenika govorila je u emisiji "8. kat" o svojoj 14-godišnjoj vezi, o kojoj je objavila i knjigu.

Varaždinka Eta Lodi, pravim imenom Violeta Njegač, u emisiji HTV-a "8. kat" Danijele Trbović u utorak je i na televiziji govorila o svojoj ljubavnoj vezi s jednim od varaždinskih svećenika, o čemu ja napisala i knjigu.

O vezi koja je trajala gotovo 14 godina, a počela je svađom oko krštenja, Eta Lodi je rekla da je bila burna.

- Radilo se o zabranjenom voću i to je bilo privlačno, upustiti se u takvu vezu. Govorio je da će doći dan kad će se prestati baviti poslom, a ja sam čekala vrijeme kad će se to dogoditi - rekla je Eta Lodi.

Rekla je da je čuvala njihovu tajnu, i nitko nije znao za njihovu vezu, a okolina je bila šokirana kad je objavljena.

- Knjiga je digla prašinu, bilo je mnogo reakcija i za i protiv, a dobila sam mnogo ohrabrujućih pisama od ljudi koji su me podržali u tome - rekla je Eta Lodi, koja kaže da joj je pisanje knjige pomoglo kao terapija protiv boli.

- No, s vremenom sam otkrila da on nema previše veze s Bogom, i u toj vezi sam saznala da mnogi svećenici održavaju ljubavne veze sa ženama. Nije to bilo ništa izvanredno - objasnila je.

Vjernici slušali njene propovijedi

Zanimljivo, Eta Lodi je objasnila kako je pisala i propovijedi za svojeg ljubavnika, pošto su joj se njegove propovijedi činile dosadne, a tvrdi da je upravo radi njezinih riječi svećenik postao poznat u Varaždinu.

- Nakon veze srušila mi se iluzija o Crkvi. Nakon toga više nisam mogla ići na ispovjed jer nisam više nikome od njih mogla vjerovati - objasnila je Violeta.

Prekid je bio silovit, prepun boli i razočaranja, tvrdi. Tada već bivši ljubavnik, ponudio joj je da nastavi pisati propovijedi, ali uz novčanu naknadu.

- Ne možeš novcem platiti propovijedanje, rekla sam mu. To je za mene bilo jedino pravo bogatstvo koje je izašlo iz odnosa - kaže Violeta.

Nakon objave knjige izgubila je mnoge stare prijatelje, ali i donijela mnoga nova pozitivna poznanstva. Što je bilo sa bivšim ljubavnikom ne zna, jer su im se putevi razišli, kaže.

- Koliko znam, nakon knjige je umirovljen, ali nisam nikad pitala, jer nije želio nakon toga razgovarati sa mnom - rekla je.

Nekadašnja djelatnica u pravosuđu, danas je Violeta angažirana kao volonter u jednoj udruzi koja se bavi ekološkim osvješćivanjem i promicanjem unapređenja zdravlja prirodnim metodama.

Komentari